Woninguitbreiding Teteringen

STATUS: BINNENKORT START DE UITVOERING

ONDERWERP

De opdrachtgever vond de bestaande keuken in de woning te klein en gesloten. Er is behoefte naar meer ruimte en uitzicht op de tuin.

CONCEPT

Er is gekozen voor een aanbouw met veel glas. Hierdoor wordt de ruimtelijke beleving groter en is er meer zicht op de tuin. Middels grote tuindeuren wordt de relatie met de tuin versterkt zodat bij mooi weer binnen en buiten in elkaar overlopen.

UITWERKING

Naast de nieuwe aanbouw stond een terrasoverkapping die met tuindeuren verbonden was met de woonkamer. Deze overkapping is gesloopt. De nieuwe overkapping is geïntegreerd in het ontwerp voor de nieuwe aanbouw zodat dit één geheel vormt met de aanbouw en de woning. Door de brede doorbraak in de originele achtergevel van de woning voor de aanbouw was het constructief noodzakelijk om 2 kolommen toe te passen. Deze kolommen krijgen nog een nadere invulling bij het vormgeven van het interieur zodat zij onderdeel worden van het ontwerp.

MET DANK AAN

Schenkelbouw BV