lab-R
 

lab-R Kaatsheuvel

Architect Kaatsheuvel

Heeft u plannen om uw droompand te gaan bouwen in Kaatsheuvel? Of wilt u gaan verbouwen, maar weet u niet hoe u dit aan moet pakken? Denk dan eens aan het inschakelen van een architect. Wanneer u op zoek gaat naar een architect, dan is het verstandig u goed te laten voorlichten. In dit artikel leest u alles over architecten in Kaatsheuvel: wat een architect allemaal doet, wat een architect kost en waar u een goed architectenbureau in de regio vindt.

Wat doet een architect?

Wanneer u plannen heeft om een woning of pand in Kaatsheuvel te (ver)bouwen, dan is het slim om hiervoor een architect in te schakelen. Een architect is iemand die in de eerste plaats het ontwerp bedenkt en uittekent, maar daarnaast ook een belangrijke rol speelt bij de begeleiding van het gehele bouwproces. Ook kan hij of zij worden ingeschakeld bij het interieurontwerp van uw pand. Een architect gaat altijd stapsgewijs te werk. In de volgende alinea leest u meer over de werkwijze van de architect.

Bouwen of verbouwen in Kaatsheuvel

Wanneer u bouw- of verbouwplannen heeft in Kaatsheuvel, dan denkt u er wellicht aan om een architectenbureau uit Kaatsheuvel te kiezen. Toch zijn de meeste architecten niet aan één plaats gebonden, kijk dus gerust ook verder. Belangrijker is of de stijl van de architect past bij uw wensen en of er een klik is tussen u en de architect.

Werkwijze

Wat is de werkwijze van een architect?

Een architect gaat meestal te werk aan de hand van de volgende 6 stappen:

 

Stap 1: het kennismakingsgesprek.

Architecten beginnen meestal met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek bespreekt u uw ideeën en wensen, zodat de architect een beeld krijgt van wat u in gedachten hebt. Ook krijgt u de gelegenheid om al uw vragen te stellen en kunt u kijken of er een klik is. Na afloop van het gesprek ontvangt u een offerte op maat en na akkoord gaat de architect voor u aan de slag.

 

Stap 2: de onderzoeksfase.

Door middel van vooronderzoek probeert de architect om de stijl te vinden die bij u past. Daarnaast brengt de architect in deze fase alle randvoorwaarden voor uw plannen in beeld. Hij of zij bekijkt of uw wensen overeenkomen met uw budget, de bestaande situatie en het bestemmingsplan.

 

Stap 3: het voorlopig ontwerp.

Op basis van het vooronderzoek presenteert de architect u vervolgens een voorlopig ontwerp. Dit ontwerp bestaat meestal uit geveltekeningen, 3D-beelden, plattegronden en een voorstel van te gebruiken materialen.

 

Stap 4: het definitief ontwerp.

In deze fase gaat de architect aan de slag met het definitief ontwerp. Uw opmerkingen op het voorlopig ontwerp worden doorgevoerd en zo komt u weer een stapje dichterbij uw droompand. Ook wordt in deze fase het ontwerp bouwkundig uitgewerkt, waarbij de architect vaak gebruik maakt van het advies van een constructeur. 

 

Stap 5: de bouwvoorbereiding

Na akkoord op het definitief ontwerp, wordt het plan ingediend bij de gemeente om een omgevingsvergunning aan te vragen. Ook vraagt de architect een offerte op bij de aannemer. Vervolgens gaat de architect aan de slag met de bouwvoorbereiding. In deze fase wordt het ontwerp in detail uitgewerkt voor de aannemer.

 

Stap 6: de bouw.

Het is zo ver, er kan worden gestart met bouwen! Tijdens deze fase is de architect ook regelmatig op de bouw in Kaatsheuvel aanwezig om te controleren of alles wordt uitgevoerd zoals afgesproken. Ook neemt hij of zij deel aan bouwvergaderingen om zo met de andere betrokken partijen te overleggen.

Wat kost een architect? 

Op de vraag wat een architect kost, is geen eenduidig antwoord te geven. De kosten hangen in de eerste plaats af van uw wensen, iedere opdracht is ten slotte maatwerk. Daarnaast wordt de prijs van een architect vaak op verschillende manieren berekend. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 

  • Een prijs per uur. In dit geval geeft de architect altijd vooraf een inschatting van het aantal uur dat hij of zij nodig denkt te hebben.
  • Een percentage van de kostprijs. Dit loopt uiteen van 7 tot 12 procent.
  • Een prijs per vierkante meter.

 

Om een specifieke prijsopgave te krijgen voor uw klus, kunt u het beste een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen.

Waar vindt u een ervaren architectenbureau?

Wanneer u op zoek bent naar een goede architect in Kaatsheuvel, dan is architectenbureau lab-R de juiste partij voor u. lab-R is gevestigd in Breda, maar heeft al vele succesvolle projecten mogen uitvoeren door het hele land.

 

lab-R is een architectenbureau dat staat voor uniciteit en kwaliteit. Daarnaast kunt u er, wanneer u kiest voor lab-R, vanuit gaan dat u tijdens het gehele traject wordt ontzorgd. lab-R heeft ruime ervaring met het verzorgen van volledige bouwtrajecten zoals u van een ervaren architectenbureau mag verwachten. lab-R staat voor samen waarmaken.

 

Meer informatie? Neem dan nu contact op met lab-R voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Architect Roel Wildervanck komt graag bij u langs om de mogelijkheden voor uw plannen te bespreken.

Architect eigenaar

ROEL WILDERVANCK

ARCHITECTENREGISTER:
registratienummer: 1.110201.002

OPLEIDINGEN:
2005-2010 | Fontys Hogescholen, Academie voor Architectuur en Stedenbouw | Tilburg
opleiding: architectuur | diploma 2010 | titel: Master of Architecture [MArch]

1998-2003 | Avans Hogescholen, Faculteit Sint Joost | Breda
opleiding: ruimtelijk ontwerpen | diploma 2003 | titel: Bachelor of Design [BDes]