lab-R
 

lab-R Breda

Architect Breda

Wanneer u op zoek bent naar een architect in Breda, dan heeft u vast een hoop vragen. Wat doet een architect precies? Wat kost een architect eigenlijk? En waar vind ik een goed architectenbureau in Breda? In dit artikel geven we u antwoorden op deze en vele andere vragen.

Wat doet een architect?

Een architect is een ontwerper van gebouwen, die in de eerste plaats het ontwerp op papier zet en er vervolgens ook samen met u voor zorgt dat dit concept werkelijkheid wordt. Dit kan de bouw van een nieuwe woning of kantoorpand zijn, maar ook het verbouwen of renoveren van een pand, zoals een woning, een bedrijfspand of een horecagelegenheid. Daarnaast zijn er ook architecten die zich bezighouden met de inrichting van een pand, zogeheten binnenhuisarchitecten, óf architecten die zich richten op het ontwerpen van zowel buiten- als binnenkant.

Waarom kiezen voor een architectenbureau in Breda?

Wanneer u op zoek bent naar een architectenbureau in Breda, dan is de kans groot dat u dat doet omdat u in Breda woont of iets wilt gaan (ver)bouwen in Breda. Het is dan erg praktisch om ook een architect uit Breda te kiezen. De architect is bekend met de stad, de gemeentelijke procedures en de aannemers. Zo profiteert u van zijn of haar kennis en netwerk.

Werkwijze

Wat is de werkwijze van een architect?

Een architect gaat altijd stapsgewijs te werk. In de meeste gevallen wordt er gestart met een kennismakingsgesprek. Hierin kijkt de architect wat uw wensen en behoeften zijn. Ook bekijkt hij of zij of uw wensen overeenkomen met de mogelijkheden van het bestemmingsplan, de bestaande situatie en uw budget.

 

Op basis van het vooronderzoek maakt de architect een schetsontwerp waarin uw wensen ruimtelijk worden vertaald. Aan de hand van plattegronden, tekeningen van gevels, 3D-beelden en een materialenlijst krijgt u een eerste indruk van het ontwerp. Een leuke en belangrijke fase, want hierin worden de uitgangspunten voor het verdere traject bepaald.

 

Vervolgens gaat de architect aan de slag met het definitief ontwerp. Naar aanleiding van uw feedback op het schetsontwerp optimaliseert hij of zij het ontwerp en wordt het bouwkundig uitgewerkt. Alle belangrijke keuzes zoals indeling, uitstraling, materiaal, constructie en installatie worden nu definitief gemaakt. Na uw goedkeuring wordt het plan bevestigd en gebruikt om een kostencalculatie op te vragen bij de aannemer en voor het aanvragen van een omgevingsvergunning bij de gemeente.

 

Tijdens de volgende stap gaat de architect aan de slag met de bouwvoorbereiding. In deze fase wordt het ontwerp verder in detail uitgewerkt voor de aannemer. Samen met de constructeur, de aannemer en de installateur wordt bekeken hoe het ontwerp het beste kan worden uitgevoerd.

 

Wanneer alle bouwtekeningen klaar zijn, is het tijd om te gaan bouwen. Tijdens de bouw is de architect aanwezig bij de bouwvergaderingen en om een esthetische controle van het bouwwerk uit te voeren. Indien nodig wordt de aannemer aangesproken om bij te sturen. Pas wanneer de bouw volledig en volgens afspraak is afgerond, zit de taak van de architect erop. Wanneer u hem of haar ook hebt ingeschakeld voor de inrichting, dan kan er nu gestart worden met het tweede deel!

Wat kost een architect in Breda?

Wanneer u wilt gaan (ver)bouwen en een architect wilt inschakelen, wilt u natuurlijk weten wat dat ongeveer gaat kosten. Het is moeilijk om hier een pasklaar antwoord op te geven. Ieder architectenbureau in Breda hanteert zijn eigen prijzen en deze kunnen dan ook verschillen. Daarnaast is het uiteraard afhankelijk van de opdracht die u in gedachten hebt, elke klus is immers maatwerk. U kunt hiervoor het beste een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen met de architect van uw keuze.

De beste architecten in Breda 

Waar vindt u nu de beste architecten in Breda? Als u op zoek bent naar een goede architect in Breda, dan bent u bij lab-R aan het juiste adres. lab-R is een ervaren architectenbureau dat vele succesvolle projecten heeft begeleid en uitgevoerd. lab-R is gevestigd in Breda, maar verzorgt ook het ontwerp en begeleiding voor panden in Tilburg, Roosendaal, Etten-Leur, Oosterhout, Waalwijk, Kaatsheuvel, Bergen op Zoom en Dordrecht.

 

lab-R gaat verder dan alleen het opleveren van een gebouw. Bij lab-R krijgt u altijd een specifiek ontwerp op maat dat het beste bij u past. Een gebouw moet echt bij u passen, zowel in uiterlijk als in gebruik. Wanneer u kiest voor lab-R, dan betekent dit dat u volledig wordt ontzorgd. Onderzoek, schetsontwerp, definitief ontwerp, bouwvoorbereiding en bouwuitvoering: lab-R neemt het allemaal uit handen. lab-R heeft ervaring met het uitvoeren van volledige projecten zoals u van een ervaren architectenbureau in Breda mag verwachten.

 

Wilt u meer informatie? Neem dan nu contact op met lab-R voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens deze afspraak ontvangt u waardevolle informatie en advies en bekijkt u samen met deze Bredase architect wat de mogelijkheden zijn voor uw plannen!

Architect eigenaar

ROEL WILDERVANCK

ARCHITECTENREGISTER:
registratienummer: 1.110201.002

OPLEIDINGEN:
2005-2010 | Fontys Hogescholen, Academie voor Architectuur en Stedenbouw | Tilburg
opleiding: architectuur | diploma 2010 | titel: Master of Architecture [MArch]

1998-2003 | Avans Hogescholen, Faculteit Sint Joost | Breda
opleiding: ruimtelijk ontwerpen | diploma 2003 | titel: Bachelor of Design [BDes]