lab-R
 

lab-R Tilburg

Architect Tilburg

Bouw-of verbouwplannen in Tilburg? Dan is het verstandig een architect in te schakelen. Een architect kan u niet alleen helpen met het maken van een ontwerp, maar neemt u ook in het traject erna veel werk uit handen. In dit artikel leest u alles over architecten uit Tilburg: wat doet een architect precies, wat zijn de kosten en waar vindt u nu een goed architectenbureau in Tilburg?

Wat doet een architect precies?

Bijna iedereen weet wel ongeveer wat een architect doet, maar toch is niet bij iedereen bekend dat je een architect voor veel meer zaken kunt inzetten dan alleen het ontwerpen van gebouwen. Een architect is inderdaad iemand die gebouwen ontwerpt en hiervoor de tekeningen maakt. Maar wist u dat u een architect behalve voor nieuwbouw ook voor verbouwingen én voor de inrichting kunt inschakelen? Daarnaast neemt een architect u ook het administratieve proces uit handen én begeleidt de architect ook de technische kant van de bouw.

Bouwen of verbouwen in Tilburg

Hebt u plannen om een nieuw pand te bouwen in Tilburg of uw huidige pand te verbouwen? Dan kunt u niet zonder architect! Wanneer u hiernaar op zoek gaat, kunt u op zoek gaan naar een architect uit Tilburg, maar dit is niet noodzakelijk. De meeste architecten werken door het gehele land. Belangrijker is dat u op zoek gaat naar een architect die qua stijl goed aansluit bij wat u mooi vindt.

Werkwijze

Werkwijze architect

De werkwijze van een architect is in de volgende stappen te verdelen:

 

In een kennismakingsgesprek vertelt u de architect over uw plannen en kunt u al uw vragen stellen. Ook kunt u al uw wensen en dromen met hem of haar bespreken, in deze fase is niets te gek! Een goede architect is een uitstekende luisteraar en weet de juiste vragen te stellen om een goed beeld te vormen van uw droompand. Na afloop van het gesprek ontvangt u een offerte en na akkoord gaat de architect voor u aan de slag.

 

Wanneer u een samenwerking aangaat met de architect, zal hij of zij starten met het vooronderzoek. De locatie waar u wilt gaan (ver)bouwen wordt bezocht, het bestemmingsplan wordt bekeken en er is overleg met de gemeente. Ook zal de architect het budget beoordelen, een Programma van Eisen opstellen en de randvoorwaarden vaststellen. 

 

Als de onderzoeksfase is afgerond, gaat de architect aan de slag met het maken van een voorlopig ontwerp. Alle tekeningen worden op de computer gemaakt, denk hierbij aan plattegronden, gevels, doorsnedes en details, maar ook aan een situatieschets. Een leuk moment om de eerste ontwerpen van de architect te ontvangen!

 

Dan bent u aan zet: het is tijd om feedback te geven op het voorstel. De feedback wordt vervolgens door de architect verwerkt en zo ontstaat het definitief ontwerp. Wanneer het ontwerp 100% naar uw zin is, bepaalt de architect in samenspraak met de constructeur de constructieopzet van het ontwerp. Het plan wordt tevens ingediend bij de gemeente Tilburg om een omgevingsvergunning aan te vragen.

 

De volgende fase is de bouwvoorbereiding. Er worden verschillende aannemers uitgenodigd voor het maken van een offerte en hieruit wordt er een gekozen. Daarna werkt de architect het ontwerp tot in detail uit zodat de aannemer er mee uit de voeten kan. Ook wordt er een startdatum afgesproken.

 

Het is tijd om te gaan (ver)bouwen! Tijdens de bouwperiode vinden er regelmatig bouwvergaderingen plaats waarbij de architect ook aanwezig is. In deze overleggen wordt de voortgang van de bouw besproken en worden de beslissingen en afspraken in bouwverslagen vastgelegd. Ook blijft de architect steeds controleren of alles esthetisch zo wordt uitgevoerd als afgesproken.

Wat is de prijs van een architect?

Wat de prijs is van een architect is niet een, twee, drie te beantwoorden. Elke opdracht is maatwerk. De kosten hangen van diverse zaken af, zoals in de eerste plaats de omvang van de (ver)bouwklus. Ook berekent elke architect zijn of haar tarief op een andere manier. Vaak wordt er gewerkt met een uurtarief, maar soms wordt ook een prijs per vierkante meter gehanteerd óf een percentage van de prijs van het volledige bouwproject, meestal zo’n 7-12%. Benieuwd wat de kosten zijn van uw (ver)bouwklus in Tilburg? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de architect van uw voorkeur.

Architectenbureau Tilburg

Bent u op zoek naar een architectenbureau in de buurt van Tilburg, dan bent u bij lab-R op de juiste plek! lab-R is een architectenbureau uit Breda waar u terecht kunt voor opdrachten door heel Nederland.

 

Architect Roel Wildervanck van lab-R helpt u graag om uw droompand in Tilburg te verwezenlijken. Roel heeft ruime ervaring met het realiseren van volledige bouwtrajecten, waarbij hij u tot in detail zal begeleiden en ontzorgen. Benieuwd wat lab-R voor u kan betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Architect eigenaar

ROEL WILDERVANCK

ARCHITECTENREGISTER:
registratienummer: 1.110201.002

OPLEIDINGEN:
2005-2010 | Fontys Hogescholen, Academie voor Architectuur en Stedenbouw | Tilburg
opleiding: architectuur | diploma 2010 | titel: Master of Architecture [MArch]

1998-2003 | Avans Hogescholen, Faculteit Sint Joost | Breda
opleiding: ruimtelijk ontwerpen | diploma 2003 | titel: Bachelor of Design [BDes]