lab-R
 

lab-R Bergen op Zoom

Architect Bergen op Zoom

Op zoek naar een architect in Bergen op Zoom? In dit artikel vertellen we u alles over het vinden van een architect in Bergen op Zoom, maar ook over de werkwijze en de kosten van een architectenbureau. Zo weet u precies waar u aan toe bent als u wilt gaan bouwen of verbouwen en komt u niet voor verrassingen te staan.

Wat doet een architect?

Een architect is iemand die gebouwen ontwerpt, zoals woningen, horecagelegenheden of bedrijfspanden. De diensten van een architectenbureau bestaan uit het ontwerpen van het gebouw, maar ook de realisatie ervan in samenwerking met een aannemer. Daarnaast kun je bij een architect ook terecht wanneer je iets wilt verbouwen, zoals een uitbouw of nieuwe indeling van uw woning.

Waarom een architectenbureau in Bergen op Zoom?

Bent u op zoek naar een architectenbureau in Bergen op Zoom? De kans is dan groot dat u in Bergen op Zoom woont of in deze stad iets wilt gaan (ver)bouwen. U kunt dan kiezen voor een architect uit Bergen op Zoom, maar heeft u er ook al eens aan gedacht om iets verder te kijken? De meeste architecten werken door het hele land, u bent dus niet gebonden aan een architect uit dezelfde stad. Het is belangrijker dat u een goed gevoel heeft bij de architect en dat zijn of haar stijl past bij die van u, dan dat hij of zij uit de buurt komt.

Werkwijze

Hoe gaat een architect te werk?

Een architect werkt altijd in fases. De eerste stap hierbij is een kennismakingsgesprek, waarin de architect inventariseert wat uw wensen en behoeften zijn. Op basis daarvan ontvangt u een offerte op maat. Wanneer u samen aan de slag gaat, volgt dan eerst de onderzoeksfase, waarin de architect uitzoekt of uw wensen overeenkomen met uw budget, de huidige situatie en de mogelijkheden van het bestemmingsplan.

 

De volgende stap bestaat uit het maken van een schetsontwerp, ook wel een voorlopig ontwerp genoemd. De architect geeft u een eerste indruk van het ontwerp met behulp van plattegronden, tekeningen en 3D-beelden. In deze fase worden de uitgangspunten voor het verdere traject vastgesteld.

 

Daarna gaat het architectenbureau aan de slag met het definitief ontwerp. Hierin wordt het voorlopige ontwerp verder uitgewerkt op bouwkundig niveau. Daarbij worden zaken zoals de indeling, uitstraling, materialen en de constructie definitief gemaakt. Wanneer u akkoord gaat met het voorstel, wordt het plan gebruikt om een omgevingsvergunning aan te vragen in naam van de opdrachtgever én om een offerte op te vragen bij een of meerdere aannemers.

 

In de volgende fase start de architect met de bouwvoorbereiding. In samenwerking met de constructeur, de aannemer en de installateur wordt een plan van aanpak gemaakt. Tot slot is het tijd om écht te gaan bouwen! Hierbij is de architect ook regelmatig op de plaats van de bouw aanwezig om ervoor te zorgen dat alles volgens plan gaat. Ook neemt hij deel aan bouwvergaderingen voor een goede samenwerking met de andere partijen.

Wat zijn de kosten van een architect in Bergen op Zoom?

Als u plannen heeft om te gaan bouwen of verbouwen, dan bent u natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn van een architect. Dit is uiteraard altijd afhankelijk van uw wensen, maar ook van de werkzaamheden die de architect voor u uitvoert. Het is daarom haast onmogelijk om hier één antwoord op te geven. Om een goed beeld te krijgen van de kosten van een architectenbureau, kunt u daarom het beste een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen met de architect van uw keuze.

De beste architecten in Bergen op Zoom

Wanneer u op zoek bent naar een goede architect in Bergen op Zoom, denk dan ook zeker aan lab-R. lab-R is een ervaren architectenbureau uit Breda dat ook actief is in Bergen op Zoom. De eigenaar van lab-R is architect Roel Wildervanck, die al vele succesvolle projecten heeft mogen begeleiden en uitvoeren door het hele land.

 

Architectenbureau lab-R werkt tijdens het gehele traject niet alleen vóór u, maar ook mét u. Niet voor niets luidt de pay-off van lab-R dan ook ‘samen waarmaken’. Om u op weg te helpen bij het maken van keuzes, stelt lab-R daarbij de juiste vragen. Wat wordt het doel van het nieuwe pand? Hoe wilt u zich in het pand voelen? Welke belevenis wilt u uw klanten meegeven? Hierbij kijkt lab-R niet alleen naar de buitenkant van het pand, maar ook naar het interieur: kleuren, materialen, lichtval. Lab-R denkt niet alleen graag met u mee, maar staat ook voor volledig ontzorgen van A tot Z.

 

Meer informatie? Plan dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met architect Roel Wildervanck van lab-R. Tijdens deze afspraak bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn voor uw plannen. Hierbij maken we onder andere gebruik van inspiratiebeelden. Na afloop van het gesprek ontvangt u een gespecificeerde offerte op maat.

Architect eigenaar

ROEL WILDERVANCK

ARCHITECTENREGISTER:
registratienummer: 1.110201.002

OPLEIDINGEN:
2005-2010 | Fontys Hogescholen, Academie voor Architectuur en Stedenbouw | Tilburg
opleiding: architectuur | diploma 2010 | titel: Master of Architecture [MArch]

1998-2003 | Avans Hogescholen, Faculteit Sint Joost | Breda
opleiding: ruimtelijk ontwerpen | diploma 2003 | titel: Bachelor of Design [BDes]