lab-R
 
  • Aanbouw met veranda en keuken. - lab-R
  • Aanbouw met veranda en keuken. - lab-R
  • Aanbouw met veranda en keuken. - lab-R
  • Aanbouw met veranda en keuken. - lab-R
  • Aanbouw met veranda en keuken. - lab-R

Aanbouw met eethoek en veranda

Status: De aanbouw is opgeleverd en de inrichting is uitgevoerd. Foto’s volgen z.s.m.

 

ONDERWERP

De opdrachtgever vond de bestaande keuken in de woning te klein en gesloten om te gebruiken als woonkeuken. Er was behoefte aan meer ruimte, licht en uitzicht op de tuin. Dit heeft geleid tot een ontwerp voor een aanbouw met eethoek en veranda.

 

CONCEPT

Er is gekozen voor een aanbouw met veel glas. Hierdoor wordt de ruimtelijke beleving groter en is er meer zicht op de tuin. Middels grote tuindeuren wordt de relatie met de tuin versterkt zodat bij mooi weer binnen en buiten in elkaar overlopen.

 

UITWERKING

Voordat er plannen waren voor de aanbouw stond er een terrasoverkapping die met tuindeuren verbonden was met de woonkamer. Deze overkapping is gesloopt. De nieuwe overkapping is geïntegreerd in het ontwerp zodat de aanbouw met eethoek en veranda één geheel vormt met de woning. Tijdens de uitvoering heeft lab-R van de opdrachtgever de vraag gekregen om ook de inrichting van het interieur verder uit te werken. Hiervoor is de vloerafwerking in de woonkamer, keuken en aanbouw vervangen. Er is een nieuwe gezinsbank uitgezocht en de gehele aanbouw is ingericht.

Datum

09|10|2019

Categorie

Architectuur, Verbouwing