lab-R
 
  • Moderne woning met stucwerk en baksteen. - lab-R
  • Moderne woning met stucwerk en baksteen. - lab-R
  • Moderne woonkamer met tuindeuren.
  • Moderne woonkamer met tuindeuren. - lab-R
  • Moderne woonkamer met tuindeuren. - lab-R
  • Moderne badkamer met ligbad en inloopdouche. - lab-R
  • Moderne badkamer met ligbad. - lab-R
  • Moderne woning met stucwerk en baksteen. - lab-R
  • lab-R architect in Breda

Moderne woning met baksteen en stucwerk

Door een slimme ligging en praktische indeling wordt optimaal wooncomfort nagestreeft. Zo zijn er twee boven elkaar liggende bergruimtes voorzien die indien nodig kunnen worden omgebouwd naar een lift. De hele woning wordt daarmee rolstoel toegankelijk.

 

OPDRACHT

De opdrachtgever wilde een moderne woning met baksteen en stucwerk. Daarnaast diende de woning levensloopbestendig te zijn met veel uitzicht op de tuin. Bovendien moest er in het ontwerp zoveel mogelijk rekening gehouden worden met duurzaamheid. De woning is gebouwd op uitbreidingsplan “De Landerije” te Roosendaal.

 

CONCEPT

Er is uiteindelijk gekozen voor een vrij eenvoudig ontwerp zonder overbodige details. Maar wel met zoveel mogelijk duurzame toepassingen. Dit is bereikt door een slimme oriëntatie en praktische indeling waarmee optimaal wooncomfort wordt nagestreefd. Zo zijn er twee bergruimtes boven elkaar geplaatst. Wanneer nodig kunnen die worden omgebouwd naar een lift. Dit maakt de hele woning rolstoel toegankelijk. Daarnaast is hiermee de woning levensloop bestendig zonder dat alle woonfuncties op de begane grond liggen. Door verder gebruik te maken van zonnepanelen en een warmtepomp is het energieverbruik van fossiele brandstoffen geminimaliseerd.

 

ONTWERP

De ligging van de woning op het kavel houdt rekening met de stand van de zon. Voor zoveel mogelijk lichtinval en zonnewarmte zijn de meeste ramen gericht op het zuiden. Om warmteverlies te voorkomen zijn de noord- en oostgevels meer gesloten. De monumentale entree en dubbele garage zijn op op de straat gericht. Daardoor is de woonkamer op de tuin gericht. Met als gevolg dat de woonkamer geen inkijk heeft vanaf de straat.

 

RELATIE MET DE NATUUR

Er is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen hoge en lage bouwdelen. Hierbij ontstaan overgangen waar buiten en binnen in elkaar overgaan. Dit komt het sterkst naar voren bij de entree waarbij een hoge glazen gevel de overgang van buiten naar binnen vormt.

 

DUURZAAMHEID

Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en in de garage staat een warmtepomp. Hiermee is het gebruik van gas beperkt. De binnenwanden zijn uitgevoerd in duurzaam houtskeletbouw wat een hoge isolatiewaarde geeft. Bovendien zorgt houtskeletbouw voor een korte bouwtijd. De kozijnen zijn uitgevoerd in onderhoudsarm kunststof. Dit allemaal samen maakt deze moderne woning met baksteen en stucwerk duurzaam.

Bouwteam

Janssen-Bouw

Categorie

Architectuur