lab-R
 
  • Interieur lunchroom delicatessenzaak. - lab-R
  • Interieur lunchroom. - lab-R
  • Interieur lunchroom. - lab-R
  • Interieur lunchroom. - lab-R
  • Interieur lunchroom. - lab-R
  • Interieur lunchroom. - lab-R
  • Interieur lunchroom. - lab-R
  • Interieur lunchroom. - lab-R
  • Interieur lunchroom. - lab-R

Interieur lunchroom Broodje Apart

“De medewerker zijn trots op hun fijne nieuwe werkplek en gasten zijn lovend over de gezellige sfeer. – Janny”

 

Opdracht

Interieur lunchroom Broodje Apart is een ontwerp voor een bijzonder integratiebedrijf. Hier worden jongeren met een functiebeperking en grote afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid voor een baan in de horeca. De lunchroom draagt bij aan het wegnemen van vooroordelen. Dit zorgt voor maatschappelijke acceptatie van deze doelgroep als reguliere werknemer. Het grote succes van Broodje Apart heeft ertoe geleid dat de keuken in het oude pand te klein werd. Zo is het plan ontstaan om het oude pand te verlaten. De opdrachtgever had tevens een pand aan de overkant van de straat. Daarom is er besloten deze grotere delicatessenzaak met magazijnruimte te verbouwen.

 

Concept

Het pand van de delicatessenzaak met grote magazijnruimte bood de mogelijkheid voor een nieuwe lunchroom met ruimere keuken. De bedrijfsnaam gaf aanleiding om een bijzonder ontwerpconcept te maken dat eveneens apart is. Er is gekozen voor hergebruik en het op andere wijze inzetten van alledaagse producten. Dit concept heeft het ontwerp een duurzame insteek gegeven en de kosten beperkt.

 

Ontwerp

De karakteristieke toonbank, kruidenierskast en vitrine uit de oude delicatessenzaak zijn hergebruikt. Deze hebben een plek gekregen vooraan in de zaak. Met een knipoog naar Alice in Wonderland hangen er kop en schotels aan wandplanken als lampen. En er hangen trossen weckpotten en lampenkapjes aan het plafond als verlichting. Met houten veilingkratten is een barmeubel gebouwd. Van klapstoelen is een kapstok gemaakt en oude kranten zijn gebruikt als wandbekleding. De magazijnruimte achterin de zaak is verbouwd tot een grote keuken. Deze is voorzien van alle gemakken en ruimte om medewerkers op te leiden. Het ontwerp voor interieur lunchroom Broodje Apart heeft gezorgd voor trots en een fijne werkplek voor de medewerkers.

Interieurbouwer

SizeWork

Elektrische installaties

Schoenmakers Elektrotechniek

Categorie

Herontwikkeling, Interieur, Meubelontwerp, Renovatie, Verbouwing