lab-R
 
  • Doorgang kastenwand vanuit hal. - lab-R
  • Kastenwand met verdekte deuren. - lab-R
  • Kastenwand met verdekte deuren. - lab-R
  • Kastenwand met verdekte deuren. - lab-R

Kastenwand met verdekte deuren

Opdracht

De opdrachtgevers zochten een oplossing voor een rommelige wand in de woonkamer met deuren naar de hal en trapkast. Voor deze wand stond de geluidsapparatuur en televisie opgesteld. Ontspannen muziek luisteren en televisie kijken is wat ze graag wilden. Voor de materialen wensten ze echt hout met een robuuste uitstraling. De kleurstelling moest aansluiten bij de bestaande inrichting. Daarnaast wilden ze ruimte voor houtopslag voor de kachel. De oplossing is gevonden in een kastenwand met verdekte deuren.

 

Concept

Het ontwerp bestaat uit een transformatie van de volledige wand tot kastenwand. Hierin zijn de deuren naar de hal en trapkast verwerkt en onderdeel geworden van het meubel. Dit is doorgezet naar de kant van de hal. Hierbij is de toegang tot de woonkamer gecombineerd met het meubel.

 

Ontwerp

De robuuste uitstraling is bereikt door de staanders en liggers in een flinke dikte uit te voeren. Daarbij is gekozen voor een dik fineer dat is bewerkt om een verweerd en doorleeft beeld te krijgen. De achterwand is uitgevoerd in gelamineerd MDF met een zachtblauwe kleur. Deze kleur sluit aan bij de bekleding van de bestaande stoelen. Het vak voor de houtopslag is uitgevoerd in een gelamineerd MDF. De extra harde afwerking voorkomt krassen. Achter de kastenwand is alle bekabeling weggewerkt voor de televisie, geluidsapparatuur en LED-verlichting. Links- en rechtsonder zijn de geluidsboxen slim weggewerkt achter een gestoffeerd paneel. Door het gebruik van verdekte scharnieren zijn de deuren naar de hal en trapkast echt onderdeel geworden van het meubel. Deze kastenwand met verdekte deuren geeft rust en warmte aan het interieur.

Categorie

Interieur, Meubelontwerp