lab-R
 

Over lab-R

Gebouw of droomgebouw?

Wat maakt een huis tot uw droomhuis? Hoe ziet een ideaal kantoorpand eruit? Wat kunt u bereiken met een restaurantverbouwing? Het zijn uitdagende vragen waar u zelf waarschijnlijk niet zomaar een antwoord op heeft. Daarom helpt lab-R u daar graag bij. lab-R is een ervaren architectenbureau uit Breda dat al tal van succesvolle projecten heeft begeleid en uitgevoerd.

U bepaalt, wij helpen

De sleutel tot succes ligt altijd bij u. Als eindgebruiker, eigenaar of bewoner bepaalt u zelf hoe het ontwerp er uit komt te zien. Om u op weg te helpen, stelt lab-R daarbij de juiste vragen. Wat gaat u precies doen in uw nieuwe pand? Wat wilt u dat uw klanten beleven? Hoe wilt u zich thuis voelen?

Ontwerp dat het beste bij u past

lab-R gaat verder dan het opleveren van een gebouw. Zowel thuis als op het werk wilt u zich op uw gemak voelen. Een gebouw moet dan ook echt bij u passen. In uiterlijk, maar zeker ook in gebruik. lab-R maakt onder andere gebruik van inspiratiebeelden om uw voorkeuren te achterhalen. Zo krijgt u een specifiek ontwerp op maat dat het beste bij u past.

Exterieur én interieur

Als u samen met ons de buitenkant van uw pand hebt ontworpen, is het tijd om te kijken naar het interieur. En ook bij een verbouwing komt het interieur aan bod. Kleur, materialen, lichtval. Allen bepalen ze de sfeer en beleving van het interieur. Daarom denken wij graag mee over lichtplannen, kleurgebruik, materialisering en inrichting.

Ontzorgen van begin tot eind

Werken met lab-R betekent ook dat u wordt ontzorgd van A tot Z. Onderzoek, schetsontwerp, definitief ontwerp, bouwvoorbereiding en bouwuitvoering. Wij nemen het allemaal uit handen zodat u tijd heeft voor andere zaken. lab-R heeft ervaring met het uitvoeren van volledige projecten zoals u van een sparringspartner mag verwachten.

Werkwijze

Welkom!

Graag plan ik met u een vrijblijvend kennismakingsgesprek met waardevolle info en advies. In dit gesprek van ongeveer een uur help ik met het ontdekken van uw onderliggende wensen en behoeften. Hierbij maak ik gebruik van een beproefde methode met inspiratiebeelden. Vervolgens krijgt u een gespecificeerde offerte op maat. Na het sluiten van de overeenkomst start ik met het ontwerp dat het beste bij u past.

Onderzoek

Tijdens de onderzoeksfase breng ik alle randvoorwaarden in beeld voor uw plannen. Hiermee bekijk ik of uw wensen overeenkomen met uw budget, de mogelijkheden van het bestemmingsplan en de bestaande situatie.

Het schetsontwerp

Op basis van het onderzoek maak ik een schetsontwerp waarin uw wensen ruimtelijk worden vertaald. Met tekeningen van plattegronden, gevels, 3D-beelden en een lijst met voorlopige materialen krijgt u een eerste indruk van het ontwerp.

Het definitief ontwerp

Na bespreking van het schetsontwerp optimaliseer ik het ontwerp naar aanleiding van uw opmerkingen. In deze fase werk ik het ontwerp bouwkundig verder uit. Hierbij maak ik gebruik van advies door een constructeur. Met verder uitgewerkte tekeningen, 3D-beelden, bouwdetails en een lijst met definitieve materialen krijgt u een indruk van het eindresultaat. Na uw goedkeuring wordt dit plan als definitief ontwerp bevestigd en gebruikt om een kostencalculatie op te vragen bij de aannemer.

De bouwvoorbereiding

Tijdens de bouwvoorbereidingsfase wordt het ontwerp verder in detail uitgewerkt voor de aannemer. In nauw contact met de constructeur, aannemer en installateur wordt bekeken hoe het ontwerp in kwaliteit en binnen budget het beste kan worden uitgevoerd.

De bouwbegeleiding

Indien gewenst controleer ik tijdens de bouw of het werk wordt uitgevoerd zoals vastgelegd bij de bouwvoorbereiding. Wanneer nodig wordt de aannemer aangesproken om bij te sturen.

Veel plezier!

Na oplevering evalueer ik met u of alles naar wens is en kunt u genieten van het eindresultaat.

Zoals u merkt komt er van begin tot eind heel wat bij kijken. lab-R werkt in dit proces samen met u en betrouwbare professionals.

Architect eigenaar

ROEL WILDERVANCK

ARCHITECTENREGISTER:
registratienummer: 1.110201.002

 

OPLEIDINGEN:
2005-2010 | Fontys Hogescholen, Academie voor Architectuur en Stedenbouw | Tilburg
opleiding: architectuur | diploma 2010 | titel: Master of Architecture [MArch]

1998-2003 | Avans Hogescholen, Faculteit Sint Joost | Breda
opleiding: ruimtelijk ontwerpen | diploma 2003 | titel: Bachelor of Design [BDes]