lab-R
 

De architect voor je aanbouw

Dakopbouw met luxe slaapkamer en badkamer in boutique hotelstijl. - lab-R
Samen met lab-R als architect je aanbouw waarmaken.
✓ Samen je woongeluk vergroten
✓ Out-of-the-box ontwerpideeën
✓ Kundige verbouwbegeleiding
MAAK KENNIS
Woongeluk vergroten door een aanbouw

Verhuizen of aanbouwen? Voor sommige mensen is het een uitgemaakte zaak: ze voelen zich helemaal thuis in hun huidige woning, vinden de buurt prettig of willen om een andere reden niet weg. Maar tóch ontbreekt er iets. De woonkamer is te klein, de keuken is verouderd, de kinderen hebben te weinig plek voor zichzelf. Allemaal redenen om te kiezen voor een aanbouw.

Veel mensen zien echter op tegen een aanbouw door alles wat er bij komt kijken. Mijn creatieve vaardigheden zorgen voor persoonlijk en eerlijk advies, een goed ontwerp en kundige bouwbegeleiding. Zo verloopt het bouwproces gegarandeerd zonder stress.

Moderne aanbouw met keuken en vouwpui. - lab-R
“Roel was een fijne architect om mee samen te werken voor onze verbouwing” – Erwin & Desiree

Vanaf het begin luisterde hij goed naar onze wensen en bracht hij goede ideeën met zich mee, niet enkel voor het exterieur maar ook voor het interieur. Ook gedurende de rest van het proces was het contact goed. De aannemer was ook zeer tevreden over de gedetailleerde tekeningen en de samenwerking met de architect.

Wat levert de samenwerking op?
✓ Meer woongeluk zonder te verhuizen
✓ Heldere bouwtekeningen zonder ruimte voor discussie
✓ Ontzorgt gedurende het hele verbouwproces
✓ Rust en vertrouwen
✓ Een droomthuis dat je verwachtingen overtreft
MAAK KENNIS
Hoe verloopt het traject?

 

Persoonlijk en eerlijk advies

De redenen om te willen aanbouwen zijn divers. Vaak biedt de standaard indeling niet voldoende ruimte, is er te weinig connectie met de tuin of is het huis gedateerd. Ook gezinsuitbreiding of meer thuiswerken zijn veelgehoorde redenen om aan te bouwen. Tijdens de vrijblijvende kennismaking neem ik je wensen en eisen door. Ik gebruik hierbij een beproefde methode met inspiratiebeelden. Daarnaast stel ik precies de juiste vragen. Niet alleen hoe je huis er na de aanbouw uit moet komen te zien, maar ook hoe je de samenwerking voor je ziet. Zo bepalen we samen wat ervoor zorgt dat je woongeluk vergroot wordt. Na het gesprek ontvang je een gespecificeerde offerte op maat. Na akkoord ga ik voor je aan de slag.

 

Een ontwerp op maat

Je smaak, wensen en dromen vertaal ik in een passend ontwerp dat je verwachtingen overtreft. Het geeft mij veel voldoening om mijn klanten te verrassen met out-of-the-box ideeën. In plaats van één ontwerp en één keuze, bepalen we samen welke elementen passen bij je plannen. Daarbij geef ik helder aan wat de mogelijkheden, maar ook onmogelijkheden zijn op tal van vlakken; bouwtechnisch, budgettair en qua vergunningen. Eerst maak ik een schetsontwerp, dat we samen bespreken.

 

Van definitief ontwerp naar bouwvoorbereiding

In samenspraak komen we uiteindelijk tot het definitieve ontwerp van je aanbouw. Het ontwerp wordt met heldere beelden gevisualiseerd en tot in de puntjes uitgewerkt. Tijdens de bouwvoorbereidingsfase vormt dat ontwerp de basis in de gesprekken met de aannemer. In nauw contact met de constructeur, aannemer en installateur bekijk ik hoe het ontwerp het beste kan worden uitgevoerd. Uiteraard met oog voor detail én kwaliteit.

 

Bouwen zonder stress

Bouwen is voor veel mensen een stressvolle gebeurtenis. Ik neem deze zorgen graag uit handen. Dankzij nauwkeurige tekeningen wordt de aannemer vakkundig aangestuurd. Ik laat hierbij niets aan het toeval over!

 

Van bouwbegeleiding naar droomthuis

Indien gewenst controleer ik tijdens de bouw of het werk wordt uitgevoerd zoals vastgelegd bij de bouwvoorbereiding. Wanneer nodig spreek ik de aannemer aan om tijdig bij te sturen, om mogelijke problemen later in het proces te voorkomen. Ook zonder procesbegeleiding houd ik graag de vinger aan de pols en denk ik graag met de aannemer en onderaannemers mee. Ik ben graag actief betrokken bij het hele verbouwproces.

MAAK KENNIS
Verbouwing woonkamer met keuken