lab-R
 

lab-R Etten-Leur

Architect Etten-Leur

Zoekt u een architect in Etten-Leur die u kan begeleiden van het eerste ontwerp tot en met de realisatie van uw droompand? Het is dan verstandig u goed te laten voorlichten voor u een architect kiest. In dit artikel leest u wat een architect precies doet, waar u een goed architectenbureau in Etten-Leur vindt en wat een architect nou eigenlijk kost.

Wat doet een architect?

Wanneer u besluit om een woning of pand te (ver)bouwen in Etten-Leur is de architect een van de eerste contacten die worden gelegd. Hoewel men vaak denkt dat een architect enkel tekent, doet hij in de praktijk veel meer. Een architect begeleidt de klant tijdens het gehele traject om zo duidelijkheid en rust te creëren. Dat gebeurt stapsgewijs. Hieronder gaan we dieper in op de werkwijze van de architect.

Kiezen voor een architectenbureau in Etten-Leur

Gaat u bouwen of verbouwen in de gemeente Etten-Leur, dan is het fijn om ook een architectenbureau uit Etten-Leur of omgeving te kiezen. De architect is bekend met de stad, de lokale aannemers en de procedures. Ook heeft hij of zij een betrouwbaar netwerk in de bouwwereld.

Werkwijze

De werkwijze van een architect

Architecten starten meestal met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek komt u erachter of de stijl van de architect bij u past. Samen bespreekt u uw ideeën en wensen, zodat de architect een beeld krijgt van uw droompand. Op basis van uw wensen stelt de architect een offerte op en na akkoord gaat hij of zij voor u aan de slag.

 

Door middel van vooronderzoek probeert de architect om de juiste architectonische stijl voor uw project te vinden. De architect presenteert u vervolgens de best passende mogelijkheden om dit project te realiseren. Dit doet hij aan de hand van een schetsontwerp bestaande uit geveltekeningen, plattegronden en 3D-beelden. Ook doet de architect al een voorstel voor de te gebruiken materialen.

 

Tijdens de volgende stap gaat de architect aan de slag met het definitief ontwerp. Uw feedback op het schetsontwerp wordt verwerkt en zo ontstaat langzaam maar zeker uw droompand op papier. Ook wordt in deze fase het ontwerp bouwkundig uitgewerkt. Denk hierbij aan zaken zoals indeling, uitstraling, materiaal, constructie en installatie. 

 

Wanneer het definitief ontwerp door u wordt goedgekeurd, wordt dit plan ingediend bij de gemeente om een omgevingsvergunning (voorheen vaak bouwvergunning genoemd) aan te vragen in naam van de opdrachtgever. Ook vraagt het architectenbureau op basis van het onwerp een offerte op bij een of meerdere aannemers. Na akkoord hierop gaat de architect aan de slag met de bouwvoorbereiding. Samen met de aannemer wordt bekeken hoe het ontwerp het beste kan worden uitgevoerd. Hierbij wordt ook overlegd met de constructeur en de installateur, zodat alle aspecten worden meegenomen. 

 

Als alle tekeningen klaar zijn, kan er gestart worden met de bouw. In deze fase is de architect ook regelmatig op de bouw aanwezig om te controleren dat alles naar uw wens wordt uitgevoerd. Ook is hij aanwezig bij de bouwvergaderingen. De architect blijft u tot het laatste moment begeleiden, zodat u met een gerust hart de sleutel van uw droompand in ontvangst kunt nemen.

 

Natuurlijk kan een architect u ook helpen wanneer u een bestaand pand gaat verbouwen of wanneer u de inrichting wilt aanpakken.

Wat kost een architect?

De kosten van een architect zijn van diverse zaken afhankelijk. In de eerste plaats hanteert ieder architectenbureau zijn eigen prijzen en daarom kunnen de basistarieven dus verschillen. Daarnaast hangen de kosten natuurlijk af van uw wensen en verzoeken, iedere klus is immers maatwerk. Om die reden is het lastig een goed antwoord op deze vraag te geven. Om een gerichte prijsopgave te krijgen voor uw klus, kunt u het beste een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de architect van uw keuze plannen.

Architectenbureau Etten-Leur

Waar vindt u nu de beste architecten in Etten-Leur? Wanneer u op zoek bent naar een goede architect in Etten-Leur, dan bent u bij lab-R op de juiste plek. lab-R is een architectenbureau, gevestigd in Breda, dat al vele succesvolle projecten in de regio heeft mogen uitvoeren.

 

lab-R is een architectenbureau dat zich kenmerkt door ruimtelijke ontwerpen die perfect passen in de leefomgeving en dat staat voor kwaliteit in uitvoering. Bij lab-R krijgt u altijd een ontwerp op maat dat het beste bij u past. Wanneer u kiest voor lab-R, dan wordt u tijdens het gehele traject ontzorgd. Dit geeft u het gevoel dat u er niet alleen voor staat. lab-R heeft dan ook niet voor niets als motto: samen waarmaken. lab-R heeft ervaring met het uitvoeren van volledige bouwprojecten zoals u van een ervaren architectenbureau in Breda kunt verwachten.

 

Wilt u meer informatie? Neem dan nu contact op met lab-R voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Architect Roel Wildervanck komt graag bij u langs om de mogelijkheden voor uw plannen te bespreken.

Architect eigenaar

ROEL WILDERVANCK

ARCHITECTENREGISTER:
registratienummer: 1.110201.002

OPLEIDINGEN:
2005-2010 | Fontys Hogescholen, Academie voor Architectuur en Stedenbouw | Tilburg
opleiding: architectuur | diploma 2010 | titel: Master of Architecture [MArch]

1998-2003 | Avans Hogescholen, Faculteit Sint Joost | Breda
opleiding: ruimtelijk ontwerpen | diploma 2003 | titel: Bachelor of Design [BDes]