lab-R
 

lab-R Oosterhout

Architect Oosterhout

Een architect in Oosterhout… Waar vindt u er een, wat kost een architect en wat kan hij of zij allemaal voor u betekenen? Wanneer u plannen hebt om te gaan bouwen of verbouwen in Oosterhout, is het verstandig om een architect in te schakelen. Hieronder leest u alles over architecten in Oosterhout, zodat u straks met vertrouwen uw bouw of verbouwing tegemoet gaat!

Wat doet een architect?

De meeste mensen weten in grote lijnen wel wat een architect doet, maar niet iedereen weet welke taken een architect nou eigenlijk precies op zich neemt. Een architect is iemand die huizen en andere gebouwen ontwerpt en deze visualiseert in ontwerp- en bouwtekeningen. Behalve voor nieuwbouw kunt u bij de architect ook terecht voor verbouwingen en geeft hij of zij advies over de inrichting hiervan. Tot slot begeleidt de architect ook het technische en administratieve proces van de bouw of verbouwing. Hieronder leest u meer over de precieze werkwijze van een architectenbureau.

Bouwen of verbouwen in Oosterhout

Wanneer u bouw- of verbouwplannen heeft in Oosterhout, dan is het verstandig te kiezen voor een architect die bekend is met de stad. De architect kent dan de omgeving en de procedures en u profiteert van zijn of haar lokale netwerk.

Werkwijze

De werkwijze van een architect

Een architect gaat meestal als volgt te werk:

 

Wanneer u een architect benadert, is de eerste stap bijna altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreekt u uw bouw- of verbouwwensen, zodat de architect een idee krijgt van wat u wil. U komt erachter of er een klik is – ook niet onbelangrijk – en u kunt alle vragen stellen die u hebt. U ontvangt een offerte op maat en wanneer u hiermee akkoord gaat, gaat de architect voor u aan de slag.

 

De architect start altijd met vooronderzoek. Dit bestaat onder andere uit locatiebezoek, vooroverleg met de gemeente, het opstellen van een Programma van Eisen en de randvoorwaarden, een beoordeling van het budget, het onderzoeken van het bestemmingsplan en het maken van een schatting van de vergunningsprocedure- en bouwtijd.

 

Aan de hand van het vooronderzoek maakt de architect vervolgens een voorlopig ontwerp, bestaande uit 3D-beelden, geveltekeningen, plattegronden en een voorlopige materialenlijst. Dan is de beurt aan u en mag u aangeven waar u tevreden mee bent en wat u graag anders zou willen zien.

 

In de volgende fase maakt de architect het definitief ontwerp. Uw opmerkingen op het voorlopig ontwerp worden verwerkt en u ontvangt een definitief ontwerp in 3D, evenals definitieve bouwtekeningen. De architect bepaalt de constructieopzet in overleg met de constructeur en het plan wordt ingediend bij de gemeente Oosterhout om een omgevingsvergunning aan te vragen.

 

Wanneer het ontwerp definitief is, is het tijd voor de bouwvoorbereidingsfase. In deze fase gaat de architect aan de slag met de aanbesteding: er worden aannemers aangeschreven en er vindt een prijsvergelijking en onderhandelingen plaats. Na keuze voor een aannemer, wordt het ontwerp in detail uitgewerkt zodat de aannemer er mee uit de voeten kan.

 

Dan is het tijd om te starten met de bouw of verbouwing! Tijdens deze fase is de architect regelmatig op de bouwplek aanwezig om te controleren of alles esthetisch zo wordt uitgevoerd zoals is afgesproken én neemt hij of zij deel aan de bouwvergaderingen voor overleg met de verschillende partijen. Pas wanneer het pand volledig naar uw zin is, zit het werk van de architect erop.

Wat zijn de kosten van een architect in Oosterhout?

De kosten van een architect kunnen flink verschillen. Dit komt in de eerste plaats door de verscheidenheid aan bouwprojecten: elk project is maatwerk waar een eigen prijs aan hangt. Dit is afhankelijk van de omvang van het project, de constructie, de materialen, etc. Daarnaast berekent elke architect zijn prijzen op zijn eigen manier. Dit kan een uurtarief zijn, een percentage van de kostprijs van het volledige bouwproject (vaak tussen de 7 en 12 procent) of een prijs per vierkante meter. Wilt u een prijsopgave voor uw (ver)bouwproject in Oosterhout, dan kunt u het beste een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen met de architect van uw keuze.

Waar vindt u een goede architect in Oosterhout?

Bent u op zoek bent naar een architect in Oosterhout die creativiteit met uw wensen weet te matchen? Dan bent u bij architectenbureau lab-R aan het juiste adres. lab-R is gevestigd in het nabijgelegen Breda en is dan ook goed bekend in Oosterhout.

 

lab-R is een architectenbureau dat staat voor samen waarmaken. Door goed te luisteren naar uw wensen en ideeën, kunt u ervan uitgaan dat architect Roel Wildervanck een resultaat laat zien dat perfect bij u past. lab-R heeft ruime ervaring met het verzorgen van volledige bouwtrajecten en zal u tijdens het gehele traject dan ook compleet ontzorgen.

 

Wilt u graag meer informatie? Neem dan nu contact op met lab-R voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Architect eigenaar

ROEL WILDERVANCK

ARCHITECTENREGISTER:
registratienummer: 1.110201.002

OPLEIDINGEN:
2005-2010 | Fontys Hogescholen, Academie voor Architectuur en Stedenbouw | Tilburg
opleiding: architectuur | diploma 2010 | titel: Master of Architecture [MArch]

1998-2003 | Avans Hogescholen, Faculteit Sint Joost | Breda
opleiding: ruimtelijk ontwerpen | diploma 2003 | titel: Bachelor of Design [BDes]