lab-R
 
  • Moderne villa met stucwerk en hout. - lab-R
  • Moderne villa met stucwerk en hout. - lab-R
  • Moderne villa met stucwerk en hout. - lab-R
  • Moderne villa met stucwerk en hout. - lab-R
  • Moderne villa met stucwerk en hout. - lab-R
  • Moderne villa met stucwerk en hout. - lab-R
  • Moderne woonkamer met tuindeuren. - lab-R
  • Moderne woonkamer met tuindeuren. - lab-R
  • Moderne woonkamer met kookeiland. - lab-R
  • Moderne woonkamer met kookeiland. - lab-R
  • Moderne woonkamer met kookeiland. - lab-R
  • Moderne woonkamer met kookeiland. - lab-R
  • Kinderslaapkamer. - lab-R
  • Moderne slaapkamer. - lab-R

Moderne woning met stucwerk en hout

“Mensen uit buurt staan vaak lang te kijken en noemen dit het mooiste huis van de straat! – Sjoerd”

 

Onderwerp

In de eerste plaats was de wens van de opdrachtgever een moderne woning met stucwerk en hout. Daarnaast moest de woning uitkijken op de tuin. In het ontwerp moest bovendien rekening gehouden worden met duurzaamheid.

 

Concept

Het ontwerp is gebaseerd op een eenvoudig 3D-model dat de opdrachtgever zelf had getekend. Enkele kenmerken uit dit ontwerp zijn behouden. Zoals een monumentale entree die een echte eyecatcher moest worden. En verder de uitstekende dakranden die een lijnenspel om het volume vormen. Het bouwvolume en de materialen zijn geheel opnieuw ontworpen. Daarbij zijn de belangrijke kenmerken opgenomen in het ontwerp. Het motto Samen Waarmaken komt hiermee duidelijk tot uiting.

 

Uitwerking

De hoofdvorm van de woning is een L. Hiervoor is gekozen om het woongedeelte optimaal te laten profiteren van zonlicht en zicht op de tuin. Bovendien geeft dit privacy aan de straatzijde. Door de lange poot van de L te laten doorsteken is er een monumentale entree gerealiseerd met een ruime trapopgang. Bovenaan de trap bevind zich een lichte gang met zicht op de tuin. Hieraan liggen de slaap- en badkamers. De slaapkamers zijn gericht op het noordwesten waardoor deze in de zomer koel blijven. Op het dak liggen zonnepanelen. De korte poot van de L waarin zich een grote werkruimte bevind is door een carport verbonden met de lange poot. Hierdoor ontstaat een ruimtelijke doorkijk. De gevels zijn uitgevoerd in stucwerk afgewisseld met houten geveldelen. Dit contrast benadrukt het lijnenspel van de uitstekende randen. En zorgt ervoor dat deze moderne woning met stucwerk en hout van alle kanten interessante aanzichten heeft.

Bouwteam

Bouwgroep Midden-Brabant

Datum

27|04|2017

Categorie

Architectuur