lab-R
 

lab-R Dordrecht

Architect Dordrecht

Op zoek naar een architect in Dordrecht? In dit artikel vindt u alle informatie over wat een architect precies doet, waarom u zou kiezen voor een architectenbureau in Dordrecht, wat een architect kost en waar u een goed architectenbureau in Dordrecht vindt.

Wat doet een architect?

Een architect is iemand die gebouwen ontwerpt. Een gebouw kan van alles zijn: een woning, een kantoorpand, een horecagelegenheid, een winkel, etc. Een architect bedenkt hoe het gebouw eruit moet komen te zien en zet dit ontwerp op papier. Vervolgens zorgt hij of zij er samen met de opdrachtgever voor dat het concept werkelijkheid wordt. Naast het ontwerpen van nieuwe gebouwen, kan een architect ook worden ingeschakeld voor het verbouwen of renoveren van een gebouw, of voor het ontwerpen van de binnenkant: het interieur.

Kiezen voor een architect in Dordrecht?

Wilt u iets gaan bouwen of verbouwen in Dordrecht, dan kunt u op zoek gaan naar een architect uit Dordrecht. Dit is echter geen vereiste, de meeste architecten zijn niet gebonden aan één stad en werken dan ook door het gehele land. Het is belangrijker om een architect te kiezen die qua stijl bij u past en bij wie u een goed gevoel hebt. Dit kan dus ook een architect zijn die niet uit Dordrecht komt.

Werkwijze

Wat is de werkwijze van een architectenbureau?

Architecten werken altijd stapsgewijs. Hieronder leest u welke stappen een architect doorloopt. 

Stap 1: het kennismakingsgesprek. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreekt u met de architect uw wensen en behoeften. De architect brengt alle randvoorwaarden in beeld en bekijkt of uw wensen overeenkomen met uw budget, de huidige situatie en het bestemmingsplan. Na afloop van het gesprek ontvangt u een offerte en wanneer deze akkoord wordt bevonden gaat de architect voor u aan de slag.

Stap 2: het voorlopig ontwerp. Op basis van de besproken wensen maakt de architect een voorlopig ontwerp waarin uw eisen en wensen worden meegenomen. Met tekeningen, 3D-beelden, plattegronden en een lijst van materialen geeft de architect u een eerste indruk van het ontwerp.

Stap 3: het definitief ontwerp. Als het voorlopig ontwerp naar wens is, gaat de architect aan de slag met het definitief ontwerp. Uw feedback wordt verwerkt en zo wordt het ontwerp geoptimaliseerd. Alle aspecten worden nu definitief gemaakt, zoals de uitstraling, de materialen, de indeling, de constructie en de installatie. Na uw goedkeuring vraagt de architect een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. Ook laat hij op basis van het definitief ontwerp een kostencalculatie maken door een of meerdere aannemers. 

Stap 4: de bouwvoorbereiding. In deze fase gaat het architectenbureau aan de slag met het in detail uitwerken van het ontwerp voor de bouw. In overleg met de aannemer, maar ook met de constructeur en de installateur, bekijkt de architect hoe het ontwerp het beste kan worden uitgevoerd. Alle tekeningen staan nu op papier.

Stap 5: de bouwbegeleiding. Het is zover: er kan gebouwd worden! Ook als de bouw begonnen is kunt u op de architect rekenen: hij of zij zorgt voor de begeleiding en zal, indien nodig, aanwezig zijn tijdens bouwvergaderingen. Pas wanneer de bouw is afgerond, zit de taak van de architect erop. Tenzij u hem en haar natuurlijk ook hebt ingeschakeld voor het interieurontwerp, dan begint nu pas het tweede gedeelte!

Wat zijn de kosten van een architect?

Wat kost een architect nou eigenlijk? Hier is helaas geen pasklaar antwoord op. Elke architect hanteert zijn eigen prijzen en deze kunnen dan ook behoorlijk verschillen. Daarnaast moet u ervan uitgaan dat een architectenbureau altijd maatwerk levert, de kosten zijn daarom afhankelijk van uw wensen. Om een goed beeld te krijgen van de kosten van een architect, kunt u het beste contact opnemen met de architect van uw keuze en een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen.

Hoe vindt u een goede architect in Dordrecht?

Wanneer u een goede architect in Dordrecht zoekt, denk dan zeker aan lab-R! lab-R is een ervaren architectenbureau uit Breda dat al vele bouwprojecten heeft begeleid en uitgevoerd door het hele land. U kunt bij lab-R terecht voor zowel exterieur als interieur ontwerp en design, maar ook voor begeleiding vlak voor en tijdens de bouw.

 

Als u voor lab-R kiest, dan kunt u erop rekenen dat u volledig wordt ontzorgd. lab-R heeft ervaring met het uitvoeren van volledige bouwtrajecten zoals u van een ervaren architectenbureau mag verwachten. Van onderzoek tot voorlopig ontwerp en van definitief ontwerp tot bouwvoorbereiding: bij lab-R wordt u van A tot Z begeleid. lab-R doet dit niet alleen vóór u, maar ook vooral mét u. Hun motto is dan ook niet voor niets: samen waarmaken.

Meer informatie

Bouw- of verbouwplannen? Neem dan nu contact op met architectenbureau lab-R voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In een gesprek van ongeveer een uur bespreken we uw wensen en behoeften, waarbij we gebruik maken van inspiratiebeelden. Tot slot ontvangt u een gespecificeerde offerte op maat.

Architect eigenaar

ROEL WILDERVANCK

ARCHITECTENREGISTER:
registratienummer: 1.110201.002

OPLEIDINGEN:
2005-2010 | Fontys Hogescholen, Academie voor Architectuur en Stedenbouw | Tilburg
opleiding: architectuur | diploma 2010 | titel: Master of Architecture [MArch]

1998-2003 | Avans Hogescholen, Faculteit Sint Joost | Breda
opleiding: ruimtelijk ontwerpen | diploma 2003 | titel: Bachelor of Design [BDes]