lab-R
 

De architect voor je nieuwbouwwoning

Moderne villa met stucwerk en hout. - lab-R
Samen met lab-R als architect je nieuwbouwwoning waarmaken.
✓ Voor je droomhuis
✓ Ervaren architect én binnenhuisarchitect
✓ Samen ontwerpen en ontzorgt tijdens de bouw
MAAK KENNIS
Van bouwkavel tot nieuwbouw woning

Het huis van je dromen bouwen is een heel proces. De eerste stap is om vanuit jullie wensen, behoeftes en wensen een ontwerp te realiseren van jullie nieuwbouw woning. Er zijn veel verschillende partijen betrokken bij het hele ontwerp- en bouwproces. Vaak is dat een spannend proces met verschillende meningen, heel veel keuzes en soms ook onverwachte zaken. Ik, Roel Wildervanck architect, ontwerp het huis dat jullie wensen overtreft. Ik begeleid jullie gedurende het gehele proces tot de uiteindelijke realisatie. Ik ben pas tevreden als jullie nieuwbouwwoning aanvoelt als een droomthuis.  

Modern huis met stucwerk en natuursteen
“Mensen uit de buurt vinden dit het mooiste huis van de straat!” – Sjoerd

Een moderne woning met stucwerk en hout. De opdrachtgever had zijn ideeën al in een eenvoudig 3D-model getekend. Die zijn als uitgangspunt gebruikt voor het ontwerp. Van daaruit heeft lab-R zijn expertise toegevoegd om samen met de opdrachtgever tot een ontwerp te komen dat nog beter aansloot bij wat de opdrachtgever voor ogen had. Het motto “Samen Waarmaken” komt duidelijk tot uiting in dit ontwerp. Het resultaat? Mensen in de buurt blijven soms stilstaan om het huis te bewonderen.

Wat levert de samenwerking op?
✓ Een huis dat echt bij je past
✓ Heldere bouwtekeningen zonder ruimte voor discussie
✓ Ontzorgt gedurende het hele bouwproces
✓ Rust en vertrouwen
✓ Een droomthuis dat je verwachtingen overtreft
MAAK KENNIS
Hoe verloopt het traject?

 

Kennismaking en offerte

Het eerste gesprek is een vrijblijvende kennismaking met mij, Roel Wildervanck. In dit gesprek zorg ik dat ik een scherp beeld krijg van je wensen, behoeften en de stijl die bij je past. Ik maak gebruik van een beproefde methode met inspiratiebeelden. Daarnaast stel ik precies de juiste vragen. Niet alleen hoe het huis eruit moet komen te zien, maar ook hoe je de samenwerking voor je ziet. Uit dit gesprek volgt een gespecificeerde en heldere offerte. Na akkoord op deze offerte, start ik met het ontwerp dat het beste bij je past.

 

Van onderzoek naar schetsontwerp

Niet alleen je wensen en behoeften zijn belangrijk, maar ook je budget, de (on)mogelijkheden van het bestemmingsplan, de bestaande situatie en vereisten vanuit de gemeente. Al dit soort zaken wordt eerst in kaart gebracht voordat ik begin met het schetsontwerp. In het schetsontwerp worden je wensen vertaald naar een ontwerp. Het schetsontwerp bestaat uit tekeningen van plattegronden, gevels, 3D-beelden en een lijst van voorlopige materialen, zodat je een goede eerste indruk krijgt van het ontwerp. Vaak worden er meerdere schetsontwerpen gemaakt of van specifieke gedeeltes meerdere voorstellen uitgewerkt. Zo omvat het schetsontwerp datgene wat je voor ogen hebt. En verras ik je ook nog met out-of-the box mogelijkheden en elementen. Hiermee help ik de meeste klanten om tot een nóg mooier huis te komen dan dat ze zelf vooraf hadden bedacht.

 

Van schetsontwerp naar definitief ontwerp

Alle keuzes en opmerkingen die we in de bespreking van het schetsontwerp hebben gemaakt, neem ik mee om te komen tot het definitieve ontwerp. Het ontwerp wordt dan ook bouwkundig verder uitgewerkt. De constructeur, een vaste samenwerkingspartner, zorgt dat het ontwerp bouwkundig wordt doorgerekend en adviseert daar waar nodig. In deze fase ontvang je de verder uitgewerkte tekeningen, 3D-beelden, bouwdetails en lijst van definitieve materialen. Zo krijg je een goede indruk van hoe het huis er uiteindelijk uit komt te zien. Na je goedkeuring wordt het plan als definitief ontwerp bevestigd.

 

Van definitief ontwerp naar bouwvoorbereiding

Het definitieve plan is nodig om de benodigde vergunning te krijgen van de gemeente en voor goedkeuring door de lokale welstandscommissie. Daarnaast vragen we ook een kostencalculatie op bij de aannemer. Na keuze van de partijen die de bouw voor hun rekening gaan nemen, wordt het ontwerp verder tot in detail uitgewerkt voor de aannemer. In nauw contact met de constructeur, aannemer en installateur(s) wordt bekeken hoe het ontwerp kwalitatief en binnen budget het beste kan worden uitgevoerd.

 

Van bouwvoorbereiding naar nieuwbouwwoning

Het voorbereide traject en de heldere tekeningen geven je aannemer een helder beeld van hetgeen er gedaan moet worden. Dit voorkomt verwarring en miscommunicatie. Toch zijn er soms onverwachte gebeurtenissen gedurende het proces. Wil je hier zelf geen omkijken naar hebben, dan neem ik de bouwbegeleiding op mij. Een gesprek tussen twee professionals helpt om dit proces soepeler te laten verlopen.

 

Van nieuwbouw woning tot droomthuis

Als het huis is opgeleverd door de aannemer, evalueer ik met je of alles naar wens is. Mocht je ook gekozen hebben voor hulp bij de inrichting, dan zorg ik ervoor dat je een overzicht krijgt zodat je alles eenvoudig kunt bestellen. Daarna is het tijd voor de grote dag: de verhuizing. Om vervolgens te genieten van je droomthuis.

 

Een droomhuis heeft een mooie buitenkant, maar misschien nog wel veel belangrijker: ook een heerlijke binnenkant waar alles klopt. Doordat ik naast architect ook binnenhuisarchitect ben, zorg ik ervoor dat ook de binnenzijde van je woning precies klopt qua licht, materialen, kleuren, uitstraling en comfort.

MAAK KENNIS
Moderne villa met stucwerk en hout. - lab-R