Woninguitbreiding met bedrijfsruimte Breda

Het definitief ontwerp voor de woninguitbreiding met bedrijfsruimte is gereed.

ONDERWERP
De wens van de opdrachtgever is een woninguitbreiding met verbinding naar de bestaande garage waarin de bedrijfsruimte wordt gehuisvest. De bedrijfsruimte krijgt daarvoor een eigen entree aan de oprit.

CONCEPT
Er is gekozen voor een duidelijk onderscheid tussen de bestaande jaren ’30 woning met garage en de nieuwbouw. De volledige nieuwbouw wordt daarvoor in houtskeletbouw uitgevoerd met een houten gevelbekleding. Door antracietgrijze kleuraccenten krijgen de wandopeningen extra aandacht. Op verzoek van de familie Westendorp is tevens een fietsenstalling, toilet, wasruimte, c.v.-ruimte, overdekt terras en berging in het ontwerp opgenomen.

Er is gekozen voor een duidelijk onderscheid tussen de bestaande jaren ’30 woning en de nieuwbouw.
Door antracietgrijze kleuraccenten krijgen de wandopeningen extra aandacht.

UITWERKING
De garage is aan de voorzijde uitgebreid met een aparte entree en een fietsenstalling waarvan de deur verdekt is opgenomen in de gevel. Door kleurcontrast wordt de aandacht getrokken naar de entree. Aan de achterzijde is de garage uitgebreid met een overdekt terras met tuinhaard en een bergruimte. De bedrijfsruimte heeft aan de achterzijde tuindeuren die openslaan naar het overdekte terras. Tussen de woning en de garage is een gang met toilet en wasruimte voorzien die tevens toegang biedt tot het terras.