lab-R
 
  • Verbouwing woonkamer met keuken
  • Verbouwing woonkamer met keuken
  • Verbouwing woonkamer met keuken
  • Verbouwing woonkamer met keuken
  • Verbouwing woonkamer met keuken
  • Verbouwing woonkamer met keuken
  • Verbouwing woonkamer met keuken
  • Verbouwing woonkamer met keuken
  • Verbouwing woonkamer met keuken

Verbouwing woonkamer met keuken

ONDERWERP

Voor deze jaren ’80 hoekwoning wilde de opdrachtgever een verbouwing van de woonkamer met keuken. Omdat de bestaande woonkamer met open keuken aan de kleine kant was en de indeling niet optimaal. Dit kwam doordat er behalve de hal voor de entree ook een aparte hal voor het toilet en de trapopgang was. Hierdoor moest er veel loopruimte worden vrijgehouden omdat die niet voor de inrichting kon worden gebruikt.

 

CONCEPT

Bij de entree van de woning is een doorgang gemaakt naar de trapopgang door de toiletruimte te verwijderen. Hierdoor kon er een extra deur in de woonkamer verdwijnen. Omdat het bestemmingsplan aanbouwen aan de zijkant van deze hoekwoning niet toeliet is er daarom gekozen om achter de garage aan de andere zijkant van de woning aan te bouwen. Hierdoor hoefde er geen ruimte van het terras en de tuin aan de achterzijde van de woning ingeleverd te worden. De nieuwe keuken is gelegen in een eigen ruimte die in open verbinding staat met de woonkamer. Aan de keuken grenst een voorportaal waaraan een nieuw toilet en kastruimte is gerealiseerd. Deze ruimtes zijn gesitueerd in de voormalige garage die nu voor het resterende deel als bergruimte wordt benut.

 

UITWERKING

De originele keuken aan de achterzijde van de woning heeft plaatsgemaakt voor een eethoek. De achtergevel is opnieuw ingedeeld met 3 grote ramen van vloer tot plafond. De nieuwe keuken heeft in het midden van de aanbouw een kookeiland met aan de kopse kant een kastenwand. De aanbouw is opgetrokken uit metselwerk van een vergelijkbare baksteen als de woning. In de toekomst worden de achtergevels nog wit gespoten. In de aanbouw is een brede kunststof pui geplaatst met tuindeuren en een elektrisch bedienbaar daklicht boven het kookeiland. Alle deuren op de benedenverdieping zijn vervangen door industriƫle deuren. Deze verbouwing van een woonkamer met keuken maakt de woning weer geheel eigentijds.

Datum

31|07|2022

Categorie

Architectuur, Interieur, Renovatie, Verbouwing