lab-R
 

Werkwijze

SAMEN WAARMAKEN MET ARCHITECTENBUREAU LAB-R

Welkom!

Graag plan ik met u een vrijblijvend kennismakingsgesprek met waardevolle info en advies. In dit gesprek van ongeveer een uur help ik met het ontdekken van uw onderliggende wensen en behoeften. Hierbij maak ik gebruik van een beproefde methode met inspiratiebeelden. Vervolgens krijgt u een gespecificeerde offerte op maat. Na het sluiten van de overeenkomst start ik met het ontwerp dat het beste bij u past.

Onderzoek:

Tijdens de onderzoeksfase breng ik alle randvoorwaarden in beeld voor uw plannen. Hiermee bekijk ik of uw wensen overeenkomen met uw budget, de mogelijkheden van het bestemmingsplan en de bestaande situatie.

Het schetsontwerp:

Op basis van het onderzoek maak ik een schetsontwerp waarin uw wensen ruimtelijk worden vertaald. Met tekeningen van plattegronden, gevels, 3D-beelden en een lijst met voorlopige materialen krijgt u een eerste indruk van het ontwerp.

Het definitief ontwerp:

Na bespreking van het schetsontwerp optimaliseer ik het ontwerp naar aanleiding van uw opmerkingen. In deze fase werk ik het ontwerp bouwkundig verder uit. Hierbij maak ik gebruik van advies door een constructeur. Met verder uitgewerkte tekeningen, 3D-beelden, bouwdetails en een lijst met definitieve materialen krijgt u een indruk van het eindresultaat. Na uw goedkeuring wordt dit plan als definitief ontwerp bevestigd en gebruikt om een kostencalculatie op te vragen bij de aannemer.

De bouwvoorbereiding:

Tijdens de bouwvoorbereidingsfase wordt het ontwerp verder in detail uitgewerkt voor de aannemer. In nauw contact met de constructeur, aannemer en installateur wordt bekeken hoe het ontwerp in kwaliteit en binnen budget het beste kan worden uitgevoerd.

De bouwbegeleiding:

Indien gewenst controleer ik tijdens de bouw of het werk wordt uitgevoerd zoals vastgelegd bij de bouwvoorbereiding. Wanneer nodig wordt de aannemer aangesproken om bij te sturen.

Veel plezier!

Na oplevering evalueer ik met u of alles naar wens is en kunt u genieten van het eindresultaat.

Zoals u merkt komt er van begin tot eind heel wat bij kijken. lab-R werkt in dit proces samen met u en betrouwbare professionals.

Architect | Eigenaar

ROEL WILDERVANCK

BUREAU ARCHITECTENREGISTER:
registratienummer: 1.110201.002

 

OPLEIDINGEN:
2005-2010 | Fontys Hogescholen, Academie voor Architectuur en Stedenbouw | Tilburg
opleiding: architectuur | diploma 2010 | titel: Master of Architecture [MArch]

1998-2003 | Avans Hogescholen, Faculteit Sint Joost | Breda
opleiding: ruimtelijk ontwerpen | diploma 2003 | titel: Bachelor of Design [BDes]