lab-R
 

Villa Breda

“Mensen uit buurt staan vaak lang te kijken en noemen dit het mooiste huis van de straat! – Sjoerd”

 

Onderwerp

De wens van de opdrachtgever is een strak vormgegeven woning met zoveel mogelijk duurzame toepassingen en uitzicht op de tuin.

 

Concept

Het ontwerp is gebaseerd op een eenvoudig 3D-model dat de opdrachtgever zelf had getekend. Kenmerken die zijn behouden waren een monumentale entree die een echte eyecatcher moest worden. En de uitstekende dakranden die een lijnenspel om het volume vormen. Het ruimtelijke volume en de materialisering zijn geheel opnieuw ontworpen waarbij de kenmerken zijn geïntegreerd in het ontwerp. Het motto Samen Waarmaken komt hiermee duidelijk tot uiting in dit ontwerp.

 

Uitwerking

De hoofdvorm van de woning is een L. Hiervoor is gekozen om het woongedeelte optimaal te laten profiteren van zonlicht en zicht op de tuin. Bovendien geeft dit privacy aan de straatzijde. Door de lange poot van de L te laten doorsteken is er een monumentale entree gerealiseerd met een ruime trapopgang. Bovenaan de trap bevind zich een lichte gang met zicht op de tuin waaraan de slaap- en badkamers liggen. De slaapkamers zijn gericht op het noordwesten waardoor deze in de zomer koel blijven. Op het dak zijn zonnepanelen voorzien. De korte poot van de L waarin zich een grote werkruimte bevind is middels een carport verbonden met de lange poot waardoor een ruimtelijke doorkijk ontstaat. De gevels worden uitgevoerd in stucwerk afgewisseld met houten geveldelen die het lijnenspel van de uitstekende randen benadrukken. Dit zorgt ervoor dat de woning van alle kanten ruimtelijk interessante vormen aanneemt.

Bouwteam

Bouwgroep Midden-Brabant

Datum

27|04|2017

Categorie

Architectuur