lab-R
 

Lunchroom Broodje Apart

De medewerker zijn trots op hun fijne nieuwe werkplek en gasten zijn lovend over de gezellige sfeer – Janny

 

ONDERWERP

Lunchroom Broodje Apart is een bijzondere vorm van een integratiebedrijf. Hier worden jongeren met een functiebeperking en grote afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid voor een baan in de horeca. De lunchroom draagt bij aan het wegnemen van vooroordelen en de maatschappelijke acceptatie van deze doelgroep als reguliere werknemer. Het grote succes van Broodje Apart heeft ertoe geleid dat de keuken in het oude pand te klein werd. Zo is het plan ontstaan om het oude pand te verlaten en de eveneens eigen delicatessenzaak aan de overkant van de straat te verbouwen.

 

CONCEPT

Het pand van de delicatessenzaak met grote magazijnruimte bood de mogelijkheid voor een nieuwe lunchroom met ruimere keuken. De bedrijfsnaam gaf aanleiding om een bijzonder ontwerpconcept te maken dat eveneens apart is. Hergebruik en het op andere wijze inzetten van alledaagse producten hebben het ontwerp een duurzame insteek gegeven en de kosten beperkt.

 

UITWERKING

De karakteristieke toonbank, kruidenierskast en vitrine uit de oude delicatessenzaak zijn hergebruikt voor een kleinere delicatessenhoek vooraan in de zaak.Met een knipoog naar Alice in Wonderland hangen er kop en schotels aan wandplanken en trossen weckpotten en lampenkapjes aan het plafond als verlichting. Met houten veilingkratten is een barmeubel gebouwd, van klapstoelen is een kapstok gemaakt en oude kranten zijn gebruikt als wandbekleding. De magazijnruimte achterin de zaak is verbouwd tot een grote keuken voorzien van alle gemakken en ruimte om medewerkers op te leiden.

Bouwteam

SizeWork Interieurwerken Schoenmakers Elektrotechniek

Datum

07|02|2018

Categorie

Herontwikkeling, Interieur, Meubelontwerp, Renovatie, Verbouwing