lab-R
 

Aanbouw ‘s-Hertogenbosch

Roel was een fijne architect om mee samen te werken voor onze aan- en verbouwing. Vanaf het begin luisterde hij goed naar onze wensen en bracht hij goede ideeen met zich mee (niet enkel voor het exterieur, maar ook voor het interieur). Ook gedurende de rest van het proces was het contact goed. De aannemer was ook zeer tevreden met de gedetailleerde tekeningen en te spreken over de samenwerking met de architect. – Erwin & Desiree

 

ONDERWERP

De opdrachtgever wilde na aankoop van de woning meteen de keuken aan de achterzijde uitbreiden en in de garage een sportruimte maken.

 

CONCEPT

Er is gekozen voor een ruime leefkeuken met zicht op de tuin middels een grote vouwpui. Om de relatie tussen binnen en buiten nog meer te versterken is er een veranda ontworpen met vloertegels die van binnen naar buiten doorlopen. De garage is voor de helft omgebouwd tot sportkamer waarbij tuindeuren zijn toegevoegd. Op de bovenverdieping is een dakkapel toegevoegd om meer ruimte te creëren voor de slaapkamer en badkamer.

 

UITWERKING

Doordat de woning met de uitbreiding dieper is geworden, is er ter plaatste van de oude gevel een lichtstraat toegepast. De oude keuken die in een hoekopstelling langs de wand stond is vervangen door een kastwand met aan weerszijden inbouwnissen. Voor de kastwand staat een kookeiland met in het werkblad geïntegreerde afzuiging. De wand tegenover de keuken is voorzien van echt leer als wandafwerking. In de wand is een nis opgenomen voor een televisie. Voor de vouwpui staat een grote eetkamertafel zodat je met mooi weer bijna buiten zit. Op de bovenverdieping is een dakkapel toegevoegd zodat de slaapkamer en met name de badkamer meer ruimte hebben gekregen. De oude badkamer was erg onpraktisch ingedeeld met niveauverschillen. Dit is nu opgelost door een nieuwe indeling met dubbele wastafels, een inloopdouche en hangtoilet.

Bouwteam

Hooijen Konstruktiebureau, Sijmens Bouw

Datum

02|11|2018

Categorie

Architectuur, Interieur, Renovatie, Verbouwing