lab-R
 
  • Aanbouw met eethoek en keuken
  • Aanbouw met eethoek en keuken
  • Aanbouw met eethoek en keuken

Aanbouw met eethoek en keuken jaren ’30 woning

De aanbouw is momenteel in uitvoering

 

ONDERWERP

De opdrachtgever wilde een aanbouw met eethoek en keuken voor hun jaren ’30 woning. De bestaande keuken was simpelweg te klein en gedateerd. Bovendien is de opdrachtgever een kookliefhebber die graag voor gasten kookt.

 

CONCEPT

Er is hier gekozen om een aanbouw met eethoek en keuken te maken aan de achterzijde en in de stijl van de woning. Daarom is de aanbouw over de gehele breedte van de woning geplaatst. De aanbouw is opgetrokken uit metselwerk in een vergelijkbare baksteen. Het bestaande kozijn in de oude achtergevel met dubbele tuindeuren is hergebruikt. Hierdoor is de stijl van de woning overgenomen in de aanbouw. Door in het dak een lichtstraat te plaatsen komt er extra daglicht binnen. Met die reden is ook de muur tussen de bestaande keuken en eetkamer weggebroken. De oude achtergevel is ook weggebroken. Hiervoor in de plaats is een constructief portaal gekomen. Samen met de aanbouw is er zo één grote ruimte ontstaan. Hierin ligt een grote keuken en eethoek met uitzicht op de tuin.

 

UITWERKING

In de aanbouw zelf ligt een grote eethoek voor 8 personen. De nieuwe keuken is met een groot kookeiland geplaatst in de bestaande woning. De opdrachtgever wilde zoveel mogelijk kastruimte voor haar kookgerei. Die ruimte is voorzien in een kastenwand die doorloopt tot in de aanbouw. Door nissen links en rechts van het keukengedeelte wordt de lange kastenwand onderbroken. Dit geeft een speels effect. Bovendien wordt er zo onderscheid gemaakt tussen de keuken en de eethoek. Daarnaast is er kastruimte onderin het kookeiland. Het kookeiland grenst aan de eethoek waardoor er contact met de keuken is wanneer hier gekookt wordt. Doordat de keuken op de plaats van de oude eetkamer ligt is er ook contact met de zithoek. Door het uitbreken van muren en het plaatsen van deze aanbouw is er een grote leefkeuken ontstaan met zicht op de tuin.

Datum

11|05|2020

Categorie

Architectuur, Interieur, Renovatie, Verbouwing