Woonboerderij

Van een woonboerderij in Haghorst voldeden de woonkamer en woonkeuken niet meer aan de wensen voor gebruik. Zoals volgens traditioneel Brabants gebruik vindt een groot gedeelte van het gezinsleven in de woonkeuken plaats. De woonkeuken sloot echter niet meer aan bij de gezinssamenstelling waardoor de familie de woonkeuken wil verruimen. lab-R heeft ervoor gekozen om de gesloten woonkeuken te laten verbouwen naar een open keuken die relatie heeft met de woonkamer. Op deze manier komt er meer licht van de keuken in de woonkamer en wordt er meer gebruik gemaakt van de woonkamer.

De haard heeft een centrale plek gekregen zodat vanuit elke hoek in de woonruimte de sfeer van het haardvuur beleeft kan worden.

Een belangrijke factor in het ontwerp was het behoud van een open haard. De haard heeft een centrale plek gekregen zodat vanuit elke hoek in de woonruimte de sfeer van het haardvuur beleeft kan worden. De haard is uitgevoerd als CV-haard zodat de warmte van het vuur op duurzame wijze gebruikt wordt om de CV-installatie bij te verwarmen. De keuken is uitgevoerd in steigerhouten panelen met een hardstenen werkblad wat goed past bij de rustieke sfeer van de woonboerderij.