Woninguitbreiding ‘s-Hertogenbosch

Dit project is in uitvoering

ONDERWERP

De opdrachtgever heeft deze woning recent gekocht en wilde meteen de keuken aan de achterzijde uitbreiden en in de garage een sportruimte maken.

CONCEPT

Er is gekozen voor een ruime leefkeuken met zicht op de tuin middels een grote vouwpui. Om de relatie tussen binnen en buiten nog meer te versterken is er een veranda ontworpen met vloertegels die van binnen naar buiten doorlopen. De garage wordt voor de helft omgebouwd tot sportkamer waarbij tuindeuren zijn toegevoegd. Op de bovenverdieping wordt een dakkapel toegevoegd om meer ruimte te creëren voor de slaapkamer en badkamer.

UITWERKING

Doordat de woning met de uitbreiding een aantal meters dieper wordt is er ter plaatste van de oude gevel een lichtstraat toegepast. De oude keuken die in een hoekopstelling langs de wand stond wordt vervangen door een kastwand met aan weerzijden inbouw nissen. Voor de kastwand komt een kookeiland met in het werkblad geïntegreerde afzuiging. De wand tegenover de keuken wordt voorzien van echt leer als wandafwerking. In de wand is een nis opgenomen voor een televisie. Voor de vouwpui komt een grote eetkamertafel. Op de bovenverdieping is een dakkapel toegevoegd zodat de slaapkamer en met name de badkamer meer ruimte krijgen. De oude badkamer was erg onpraktisch ingedeeld met niveauverschillen. Dit wordt nu opgelost door een nieuwe indeling met dubbele wastafels, een inloopdouche en hangtoilet.