Woninguitbreiding met woonkeuken in Reusel

ONDERWERP
De wens van de opdrachtgever is een woninguitbreiding met een grotere keuken en eethoek met zicht op de tuin.

CONCEPT
De keuken krijgt aan de wand een lang aanrecht met groot fornuis en een spoeleiland als afscheiding naar de eethoek. De eethoek krijgt een lange eettafel, sfeervolle gashaard en schuifdeuren naar de tuin. In de winter functioneert de aanbouw als serre, in de zomer als veranda. Dit maakt de woninguitbreiding tot middelpunt voor gezellig samenzijn.

De tekeningen sluiten volledig aan bij onze wensen, helemaal top! – Roland

UITWERKING
De achtergevel van de keuken wordt over de volledige breedte gesloopt en vervangen door een stalen balk. Het plafond wordt op dezelfde hoogte als in de keuken doorgezet in de aanbouw. Op deze manier ontstaat er eenheid met de bestaande woning. Door de aanbouw wordt de woning langer wat in de keuken licht wegneemt. Dit wordt gecompenseerd door een lichtstraat tegen de bovenliggende achtergevel te plaatsen. De aanbouw krijgt tevens over de volledige breedte schuifdeuren van vloer tot plafond. Een kleine veranda en overstek met bankirai vlonder- en geveldelen zorgt voor een architectonisch element.