Villa Oosterhout

STATUS: DE OMGEVINGSVERGUNNING IS INMIDDELS VERLEEND

ONDERWERP

De wens van de opdrachtgever is een levensloopbestendige villa in mediterrane stijl met patiotuin.

CONCEPT

Alle woonfuncties zijn gepositioneerd op de begane grond om de villa zo levensloopbestendig te maken. De slaapkamer heeft daarom een badkamer en suite. Enkel een logeerkamer, studeerkamer, badkamer en toilet voor gasten zijn gelegen op de bovenverdieping.

UITWERKING

Het ontwerp maakt optimaal gebruik van het kavel tot aan de erfgrens waardoor er in het midden een patiotuin gericht op de zon gerealiseerd kan worden. De woonkamer profiteert optimaal van lichtinval op het westen en heeft aan een zijde een ruime veranda. In de zomer zorgt de doorstekende dakrand aan de woonkamer voor wering van direct zonlicht. De mediterrane stijl komt tot uiting in de omsloten patiotuin, de strakke bouwvolumes en de materialisering met stucwerk afgewisseld met natuursteen accenten. Door een duurzame constructie van houtskeletbouw in combinatie met stucwerk wordt er een hoge isolatiewaarde behaalt. Samen met 8 zonnepanelen op het dak is de villa hiermee energiezuinig.