4 tips voor de keuze van uw architect

De architect is cruciaal voor uw [ver]bouwplannen. Hij is degene die uw wensen omzet in een uitvoerbaar ontwerp, de controle voert over het werk, prijsoffertes vergelijkt en ervoor zorgt dat uw budget niet wordt overschreden. Dat is een verantwoordelijke taak. Daarom geven we u 4 tips voor de keuze van uw ideale architect:

  1. Tijdens een kennismakingsgesprek leert u de architect beter kennen. Maak uw wensen duidelijk en leg uit wat u van de architect verwacht. Meer informatie over de werkwijze van het bureau vindt u op de website van de architect.
  2. Indien uw architect niet duurzaam ontwerpt is het lastiger hem een ecologisch en energiezuinig ontwerp te laten maken.
  3. Overweeg de keuze voor een veelzijdig architect die u kan helpen met de grote lijn [het gebouw] en op detailniveau [interieur maatwerk].
  4. In het bouwproces gaat u langere tijd samenwerken. Daarom is het belangrijk dat het ook op menselijk vlak klikt met uw architect. U bent na een kennismakingsgesprek nog altijd vrij een andere architect te kiezen.